میلیون ها وبلاگ در اینترنت برای جذب خوانندگان (که طبق آمار 75 میلیون نفر هستند) رقابت می کنند. روزانه هزاران وبلاگ به این مجموعه اضافه می شوند و شاخص بودن در میان رقبا، امری خطیر و سخت به نظر می رسد. اما 10 پیشنهاد زیر، شما را در این عرصه یاری می کند.

1- عناوين را جذاب انتخاب کنيد.

“تیتر” اولین بخشی است که در معرض دید قرار می گیرد و باید در همان نگاه اول، جلب نظر کند. عنوان مطلب باید چالش برانگیز و حاوی اطلاعات باشد. به جای “پیشنهاداتی در مورد نوشته های تجاری” بگوئید، ” رازهای فاش نشده برای کاهش نگرانی شما در مورد نوشته های تجاری”.

عنوانهای طولانی تر، اطلاعات بیشتری را در مورد مطلب در بردارند. 8 تا 12 کلمه معمولاً برای یک تیتر موثر، کافی و مناسب است.

2- از جملات کوتاه و واضح استفاده کنید.

خوانندگان شما افراد پرکاری هستند که زمان کافی برای بررسی پیچیدگیهای موجود در جملات و دریافت اطلاعات از میان آنها را ندارند. از کلمات و جملات غنی استفاده کنید. هر چند جمله را در غالب یک پاراگراف بیان کنید و کل مطلب را در صورت امکان در 250 کلمه به اتمام برسانید. اگر مطلب شما بلندتر از 250 کلمه شد آن را به دو بخش تقسیم کنید.

3- متن را بشکنید و به بخشهای مختلف تقسیم کنید.

از لیستهای شماره دار، نکات اصلی و عنوان های فرعی استفاده کنید، به این ترتیب نوشتۀ شما در یک نگاه قابل بررسی می باشد. فضای سفید در میان نوشته ها، ذهن خواننده را آرام می کند و فرصتی است برای جذب اطلاعات خوانده شده، به علاوه این تکنیک باعث می شود که توجه خواننده به تبلیغات دیگری که در همۀ صفحات اینترنت وجود دارد، پرت نشود.

4- به روز باشید.

هیچکس علاقه ای به خواندن خبرهای قدیمی و تاریخ گذشته ندارد. وظیفۀ شماست که اطلاعات به روز را در اختیار خوانندگان قرار بدهید. روزنامه بخوانید، از اینترنت به عنوان منبع اخبار استفاده کنید، به عنوان مثال: اگر وبلاگ شما دربارۀ ارتباطات تجاری است در بخش اخبار تجاری google مشترک شوید و کلمات کلیدی مربوط به وبلاگ خود را در آن وارد کنید تا از این طریق همیشه جدیدترین اخبار را در اختیار داشته باشید.

5- شجاع باشید.

“ترس اول دلیل گمنامی است.” از بیان نظریات خود و ساختن چیزهای جدید نترسید. واقعیتهای محدودکننده در هر حال وجود دارند اما باید خواننده را قانع کنید که از میان تمام وبلاگهای موجود، شما را انتخاب کنند.

6- دقیق باشید.

آماده دفاع از مطالب بیان شده در وبلاگ خود باشید. منابع خود را کاملاً دقیق ذکر کنید، اطلاعات ناصحیح در اینترنت مانند آتشی است که به سرعت شعله ور می شود اما سریعاً خاموش می گردد.

7- در گفتگوها شرکت کنید.

گذاشتن لینک در وبلاگ ایدۀ مناسبی است اما بعد از مدتی برای خواننده تکراری می شود. معمولاً مطالب جدیدی درگفتگوها مطرح می شود. کاری کنید که وبلاگهای دیگر لینک شما را در صفحۀ خود بگذارند.

8- تمرکز داشته باشید.

وقتی زمینۀ موضوعی وبلاگ خود را انتخاب کردید، دیگر آنرا تغییر ندهید. وبلاگی که موضوع آن در مورد قلک است، نباید در مورد دستاوردهای جدید در مورد انرژی های جایگزین مطلب بنویسد. این انحراف از موضوع اصلی، خواننده را گیج می کند و قلمرو مجازی شما را ازبین می برد.

9- از کلمات کلیدی استفاده کنید.

کلمات کلیدی به معنای واقعی، کلید هستند. در بخش موتور جستجو امکان جستجو در عنوان ها را بگنجانید تا خوانندگان مشتاق بتوانند صفحۀ شما را از میان فضای گیج کننده و وسیع وبلاگ ها پیدا کنند.

10- دائمی باشید.

برنامۀ زمانی خود را تعریف کنید و طبق آن پیش بروید. اگر می خواهید که خوانندگان جدید را جذب کنید، باید مرتباً و چند بار در طول هفته در وبلاگ خود مطلب بنویسید. کافی است چند هفته وبلاگ را به روز نکنید تا تمام مخاطبین خود را از دست بدهید.

باقی ماندن در عرصۀ وبلاگ های محبوب و آموزنده و داشتن مخاطبین همیشگی، به صرف زمان، تلاش و مهارت های نوشتاری بسیاری احتیاج دارد. نقطۀ قوت خود را بیابید و با کمک آن وبلاگ بی نظیر خود را به دیگران بشناسانید.