ابزار فوق محرمانه بازاریابی در سال ۲۰۱۸

حتما دوست داری سال ۲۰۱۸ که حدود یک هفته دیگه شروع میشه را با یک روش و فرمول جدید در فرایندهای بازاریابی شرکتت آغاز کنی و سریع تر در مسیر موفقیت حرکت کنی. من هم همین آرزو را دارم. همه همین را می خواهند. پس خوب گوش کن چون این پیام را خیلی ها مشابه تو خواهند دید ولی کسی موفق خواهد شد که به طور جدی برای پیاده سازی آن برنامه ریزی کند.

و اما فرمول موفقیت در بازاریابی در سال ۲۰۱۸. یا اصلا بزار اینجوری بگم خیالت راحت بشه: بازاریابی در سال ۲۰۱۸ مساوی است با مشتری مداری یا Customer Service!

تعجب کردی؟

امروزه در بازار پر از نویز شبکه های اجتماعی و «ابزارهای فریاد رسان» مثل تلگرام، همه ما با انواع وعده های بازاریابی بمباران می شویم. انواع محصولات و خدمات هر روز با اجازه یا بدون اجازه ما وارد گوشی موبایل ما می شوند و ما برای خواندن آنها وقت صرف می کنیم.

همه رقبای ما همان حرف هایی را می زنند که ما می زنیم و مردم از این رقابت سنگین پر گویی برندها خسته شده اند.

مردم به دنبال تفاوت هستند. آنها به دنبال احترام هستند. باورکن حتی پولشان را هم پس ندی اونقدر دلخور نمیشن تا اینکه از تو بی احترامی و سهل انگاری ببینند.

همین یلدا را در نظر بگیر. صفحه ورودی وب سایت های معظم فروشگاه آنلاین در ایران تبدیل شده بود به تبلیغ انار. بالا انار، پایین انار، سمت چپ انار، سمت راست انار. ولی دریغ از یک کلمه صحبت از درد اصلی مخاطبینشان که امروزه کم کم دارد به پاشنه آشیل آنها تبدیل می شود: خدمات مشتری، مشتری مداری یا خدمات پس از فروش.
حیف شد یلدا را از دست دادی. به جای تمرکز بر انار و هندوانه می شد که این شب زیبا و به یاد ماندنی را به یک تجربه زیبا برای مشتری هایت تبدیل کنی. ولی از این فرصت ها زیاد است. ذهنت را در جعبه های پیش فرض فرهنگی و اجتماعی موجود زندانی نکن.

و اما خدمات مشتری یا مشتری مداری چیست؟

صبر کن! اصلا نیازی نیست وقت خود را صرف کنی و یک جلسه اضطراری هیئت مدیره به همراه مشاورین عالی شرکت ترتیب بدی که بخواهی فکری به حال این موضوع کنی. فقط کافیه چند تا چیز خیلی ساده و دم دستی را رعایت کنی و در مدت کوتاهی ببینی چطور مشتریان راضی، خودشان از پیشرفت برند تو حمایت خواهند کرد و موفقیت تو را تضمین خواهند نمود.

۱-تکلیف خودت را با خدمات و محصولاتت مشخص کن. خیلی وقت ها ما خودمان نمی دانیم چی داریم به کی می فروشیم چه رسد به اینکه بخواهیم خریدار را راضی هم نگه داریم.

۲-دوستانه برخورد کن. با خریدار صمیمی باش. او را از خودت بدون.

۳-از تشکر کردن نترس. بگو متشکرم. قدردان باش. قدیمی ترها وقتی چیزی ازشان می خری می گویند: خدا بده برکت. چه حس خوبی می گیری از این جمله؟ همینو به مشتری هات بگو. چه ایرادی داره؟ زیر همه فاکتورها بنویس: خدا به شما برکت بدهد. از اینکه از ما خرید می کنید سپاسگذاریم.

۴-پرسنل را آموزش بده. به نظر من مهم ترین عامل نا رضایتی مشتری ها، عدم برخورد مناسب پرسنل شرکتت هست. آنها هستند که موفقیت یا شکست برند تو را رقم خواهند زد. باور کن هرچی در زمینه آموزش پرسنل بیشتر هزینه کنی، مشتری راضی تر خواهد بود.

۵-گوش بده و بازخورد بگیر. ببین مشتری چی میگه. مشکلش کجاست. از چی ناراحته. تا گوش ندی نمی تونی مشکلات را شناسایی کنی و برای رفع آنها کاری کنی.

۶-سریع العمل باش. به مشکلات مشتری ها زود رسیدگی کن. از بازخوردهایی که گرفتی استفاده کن. نذار در برنامه سه ماهه فلانم شرکت تازه بخوای مشکلات را بررسی کنی. واقعا فکر کردی برنامه سالانه شرکت تو برای مشتری ها اهمیتی داره؟

همین!

دلت خواست می تونی بیشتر فکر کنی و به این لیست اضافه کنی. ولی بعد از تکمیل این لیست حتما برای اجرای اون هم برنامه ریزی کن.

نظراتت را در قسمت کامنت مطرح کن.