شرکت های نوپا پول زیادی برای خرج کردن ندارند ولی این به این معنی نیست که شما نمی توانید کارزارهای بازاریابی موفقی را سازمان دهی کنید.

هر کسب و کاری از فاز “نوپا” یا استارتاپ آغاز به فعالیت می کند. یعنی از مرحله ای که مشتری ها، کم و پراکنده هستند، درآمد کم است و شما هم 100 درصد مطمئن نیستید که دارید چه کار می کنید، حتی اگر یک کارآفرین بالفطره باشید.

در این مرحله، آخرین چیزی که به آن فکر می کنید، خرج کردن پولی که ندارید، برای خدماتی که لازم ندارید است. مخصوصا اگر خودتان سرمایه گذار اصلی کسب و کارتان باشید، وسواس خیلی بیشتری در خرج کردن خواهید داشت.

در این شرایط، معمولا بودجه های بازاریابی کم و یا حذف می شوند. خود این موضوع نا عاقلانه است چون بازاریابی، بهترین راه برای جذب مشتری بیشتر و کسب درآمد بیشتر است.

این نوعی سرمایه گذاری است که هرچه بیشتر در آن پول وارد کنید، برداشت بیشتری هم خواهید داشت.

به همین دلیل، پنج راه کار زیر برای هر کسب و کار نوپایی مناسب خواهد بود:

1-بازاریابی محتوایی (Content Marketing). اگر خودتان محتوای وب سایت و مقاله ها را می نویسید، خرج شما فقط زمانی است که صرف این کار می کنید. حتی یک یا دو پست در هفته هم تاثیرات شگرفی در جلب مخاطب، افزایش اعتبار و افزایش فروش شما خواهد داشت. و البته این محتوا، سوخت حرکت دهنده کل استراتژی بازاریابی شما را هم تامین خواهد کرد. شما در تمام مراحل قیف بازاریابی جاذبه ای، نیاز به محتوای تازه و مفید دارید.

2-بهینه سازی برای موتورهای جستجو (SEO). با داشتن یک وب سایت ساختمند و قوی و یک استراتژی تولید محتوا، بسیاری از پیش نیازهای بهینه سازی برای موتورهای جستجو را کسب خواهید کرد. بهینه سازی وب سایت و تحقیق و بررسی این موضوع زمان زیادی لازم دارد ولی اگر شما بدانید که هدف شما چیست و چه می خواهید انجام دهید، حتما می توانید مطالب زیادی در این موضوع پیدا کنید و به کار بگیرید.

3-بازرایابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing). ساختن حساب (Profile) در شبکه های اجتماعی رایگان است و معمولا زمان زیادی هم لازم نیست تا بتوانید محتوا در این شبکه ها پست کنید و به تعدادی هوادار (Fan)، دنبال کننده (Follower) و مخاطب جدید دسترسی پیدا کنید. تولید محتوای جدید و عالی را ادامه دهید و تعداد هواداران شما تا بی نهایت افزایش خواهند یافت.

4-برند شخصی (Personal Brand). به جای تمرکز تمام و کمال بر روی برند شرکت خود، سعی کنید برند شخصی خود را هم تقویت کنید. در سخنرانی های محلی شرکت کنید و خود را با رسانه ها جهت انتشار محتوای شما درگیر کنید. این باعث افزایش اعتبار و افزایش ترافیک برای کسب و کار شما خواهد شد.

5.تبلیغات پولی (PPC Advertising). این استراتژی برای شما خرج خواهد داشت ولی نه آنقدرها زیاد که فکرش را می کنید. پلتفورم هایی مثل فیسبوک و گوگل به شما امکان اجرای کارزارهایی فقط با 15000تومان در روز را هم می دهند.

 

اگر یک شرکت نوپا را مدیریت می کنید، کارزارهای بازاریابی را دست کم نگیرید. ممکن است این هزینه ها در ابتدا غیر ضروری به نظر برسند ولی اگر زمان برای تحقیق و مطالعه و تعریف کارزارهای دقیق صرف کنید، بازگشت سرمایه ای خیلی بیش از آنچه هزینه کرده اید را شاهد خواهید بود.