فرض کنیم که شما به این حقیقت شاید بتوان گفت دلهره آمور رسیده اید که برند شما – البته اگر بتوانید نام برند را بر آن بگذارید – واقع فرا گیر شده و در همه جا شناخته شده است. یا شاید هم به این حقیقت ترسناک رسیده اید که شما یک برند تعریف شده در اختیار دارید، اما متوجه این می شوید که این برند معرف چیزی که هستید یا کاری که در واقع انجام می دهید، نیست!
وحشت نکنید. شما در هرکدام از این دسته افراد باشید، مطالعه این مقاله حتما به شما ایده های جدید زیادی خواهد داد.
قبل از اینکه کاملا درگیر موضوع استفاده از کدام رنگ سبز برای لوگو خودتان شوید یا اینکه در زمان تعامل با مردم در شبکه تویتر از کدام لحن باید استفاده کنید، شما باید قدمی به عقب بردارید و نگاهی به تصویری بزرگتر داشته باشید.
اجازه دهید ابتدا بزرگترین تصور غلط در مورد استراتژی برند را قدری توضیح بدهم:
توجه توجه: برند شما عبارت از محصول شما، لوگو شما، وب سایت شما یا حتی نام شما نیست!
در حقیقت، برند شما چیزی فراتر از آن است. برند شامل مواردی است که کاملا غیر قابل لمس هستند. در واقع چنان حوزه ناشناخته و سختی برای شناختن است که موجب جدا شدن برند های بسیار قدرتمند از برند های متوسط از یکدیگر می شوند.
بنابراین برای کمک کردن به شما جهت تحت کنترل در آوردن چیزی که تعدادی از بازاریابان تصوری بیشتر مبتنی بر هنر و کمتر مبتنی بر علم از آن دارند، ما 7 جزء حیاتی از یک استراتژی جامع برند که موجب ماندگاری شرکت شما برای سالیان سال می شود را تشریح کرده ایم.
7 جزء یک استراتژی جامع برند سازی
6- وفاداری
اگر افرادی در اختیار دارید که واقعاً شما، شرکت شما و برند شما را دوست دارند، پس اینجا بی کار ننشینید. به آنها برای این دوست داشتن پاداش دهید.
این مشتریان به خودشان زحمت داده اند تا در مورد شما مطلبی بنویسند، در مورد شما به دوستان خودشان بگویند و به عنوان نماینده برند شما فعالیت کنند. ترویج وفاداری از طرف این دسته از مشتریان در این مرحله موجب بازگشت بیشتر آنها، و نهایتا سود و منفعت بیشتر برای کسب و کار شما می شود.
گاهی اوقات تنها یک تشکر تنها چیزی است که شما به آن نیاز دارید. گاهی هم بهتر است پا را از این مرحله فراتر بگذارید. یک نامه شخصی برای آنها ارسال کنید. یک هدیه ویژه برای آنها ارسال کنید. از آنها بخواهید نظری در مورد شما بنویسند و این نظر آنها را بصورت ویژه بر روی وب سایت خودتان بازتاب دهید.
وقتی که ما در شرکت “هاب اسپات” به 15 هزار مشتری دست یافتیم، تصمیم گرفتیم که به شیوه ای عالی و شایسته قدردانی خودمان را نشان دهیم، در حالیکه همچنان به برند و ارزش های آن هم توجه داشتیم. بنابراین 15000 توپ پینگ پنگ نارنجی رنگ را به نشان از تعداد مشتریان از بالکن طبقه چهارم به پایین ریختیم و تشکری را هم به صورت بالن های بزرگ نشان دادیم.
https://www.youtube.com/watch?v=_Nints9uh4o
در حالیکه این شیوه تشکر کردن ممکن است برای برخی از افراد غیر عادی به نظر برسد، برای آن دسته از افراد و مخاطبینی که بخوبی شما و برند شما را می شناسند، این حرکت و روش برخورد کاملا منطقی به نظر خواهد رسید.
وفاداری بخشی حیاتی از استراتژی هر برند می باشد، خصوصا اگر در پی حمایت از سازمان فروش خودتان باشید. در پایان روز، برجسته کردن یک رابطه دو سویه مثبت بین شما و مشتریان فعلی شما فضا و لحنی را برای چیزی که مشتریان بالقوه باید در صورت انتخاب شما برای ارتباط تجاری توقع داشته باشند، مشخص می کند.
7- آگاهی از وضعیت رقابت
همیشه رقیب و رقابت را به عنوان یک چالش سخت و عذاب آور نگاه نکنید. رقابت را به عنوان یک چالش به منظور ارتقاء استراتژی کسب و کار خودتان و ایجاد ارزش بیشتر در کلیات برند خودتان در نظر بگیرید. شما هم در همان کسب و کار فعالیت دارید و به دنبال به دست آوردن همان مشتریان می باشید، درست است؟ بنابراین به کارهایی که آنها انجام می دهند توجه داشته باشید.
آیا برخی از راهکار های آنها به موفقیت می انجامد؟ آیا با شکست مواجه می شود؟ جایگاه یابی برند خود را بر اساس تجربه آنها به منظور بهتر ساختن شرکت خودتان شخصی سازی کنید.
یک مثال فوق العاده از چگونگی ارتقاء برند خودتان از طریق یادگیری از عملکرد رقبای شما می تواند Pizza Hut باشد:
زمانی که یکی از دوستداران پیتزا این سوال را برای طرفداران و دنبال کننده گان خود در توئیتر مطرح کرد، پیتزا هات فرصت را از دست نداد. آنها تنها در طی چند دقیقه با حفظ جنبه شوخی ماجرا و پیش از آنکه برند رقیب یعنی دومینو Dominoفرصتی برای صحبت کردن داشته باشد، به آن پاسخ دادند.
اگر دومینوز گوشه چشمی بر فعالیت رقبا داشته باشد، بخوبی متوجه خواهند شد که در موقعیت دیگری که با چنین فرصتی روبرو شدند، می دانند که باید به سرعت اقدام کنند.
شما در حالیکه پیگیر استراتژی های مورد استفاده قرار گرفته توسط رقبای خودتان هستید، ارتقاء دادن برند خودتان هم از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که نباید اجازه دهید دیگران به شما هر حرکت کوچک و بزرگی را دیکته کنند.
مطمئنا شما هم ممکن است همانند بسیاری از دیگر برند ها یک محصول یا خدمت مشابه را به فروش برسانید، اما شما در این بازار و صنعت وجود دارید، چرا که صاحب برند متمایز و منحصر به فردی هستید. از طریق کپی کردن تک تک حرکت هایی که رقبای شما انجام می دهند، این تمایز و منحصر به فرد بودن را از دست می دهید.
شما در زمان ساخت یک استراتژی برند، بر چه فاکتورهای دیگری تمرکز می کنید؟ اجازه دهید در بخش نظرات از این فاکتور های مد نظر شما آگاه شویم.
Leave A Comment