رشد سریع شبکه ها و رسانه های اجتماعی تحت وب (Social Media) در سال های اخیر، ابزارهای جدید جالبی را در اختیار بازاریابان قرار داده است. این ابزارها می توانند در راستای ارتباط بهتر با مشتریان و مخاطبان بالقوه آنها مورد استفاده قرار گیرند.
علاوه بر آن، تاکتیک های بازاریابی قدیمی تر نظیر بازاریابی پست الکترونیک که از جایگاه ویژه ای برخوردار بودند، نیز کم کم از دور خارج شده و جای خود را به رسانه ها و شبکه های اجتماعی سپرده اند چرا که این تاکتیک ها، کانال های یک طرفه ای بودند که روزبروز تمایل و توجه مصرف کنندگان به آنها کم تر و کم تر میشد.
در حال حاضر شبکه های اجتماعی نظیر Facebook، Twitter و Linkedin تبدیل به کانال های ارتباطی دو طرفه ای شده اند که بازاریابان می توانند بیشتر از صحبت کردن، در آن به دیگران گوش فرا دهند و با مشتریان و مخاطبان بالقوه خود در ادامه یک سری مکالمات و مباحث حرفه ای، ارتباط برقرار نمایند. این مسئله و بدنبال آن استفاده رو به گسترش شبکه های اجتماعی، سبب گردید پست الکترونیک نیز مجددا تبدیل به قوی ترین کانال بازاریابی اینترنتی گردد.
رسانه های اجتماعی علاوه بر ارائه کمپین های پست الکترونیک (برنامه های منسجم و زمانبندی شده) که برای به اشتراک گذاشتن پیام های بازاریاب ها با مخاطبین آنها بکار می روند، گزینه های دیگری را نیز در اختیار بازاریاب ها قرار می دهند. انعطاف پذیری موجود در رسانه های اجتماعی، سبب کاهش ارسال ایمیل های خسته کننده به مخاطبین خواهد شد و این امکان را نیز به بازاریاب ها می دهد که تعداد ایمیلهایی که نیاز به ارسال دارند را محدود نموده و اطمینان حاصل کنند که هر ایمیل یا خبرنامه ارسالی شخصی تر، هدفمندانه تر و مرتبط تر با لیست پست الکترونیک آنها تهیه و ارسال شده است. علاوه بر آن، استفاده از رسانه های اجتماعی، مصرف کنندگان و خریداران را بیشتر از قبل با صندوق پستی خود درگیر نموده است. 42٪ کاربران رسانه های اجتماعی می گویند که بیشتر از 4 بار ایمیل خود را در روز چک می کنند، در حالیکه این رقم در مورد کاربرانی که از رسانه های اجتماعی استفاده نمی کنند معادل 24٪ است (Merkle-2011). این در حالی است که طبق گزارش SilverPop ارائه دهنده خدمات پست الکترونیک، قطعا کاربران شبکه های اجتماعی محتوای ایمیل های دریافتی خود را با شبکه شخصی و دوستان خود به اشتراک می گذارند.
افزودن دکمه های به اشتراک گذاری (Social Sharing) در پیام های پست الکترونیک، میزان دسترسی به یک پیام پست الکترونیک را تا 24.3٪ بطور متوسط افزایش داده است. در نتیجه بازاریاب های قدرتمند، به درستی درک کرده اند که پست الکترونیک و رسانه های اجتماعی کانالهای رقابتی نیستند بلکه مکمل هم می باشند.
ویژگی های منحصر بفرد رسانه های اجتماعی نظیر دسترسی انبوه، قابلیت انتشار و امکان مکالمه و ارائه گسترده اطلاعات به دور و نزدیک، به شما کمک می کند ارتباط بهتر و قوی تری را با مشتریان و مخاطبان بالقوه خود برقرار کنید و بازاریابی پست الکترونیک نیز می تواند از طریق ارسال پیام های هدفمندانه و شخصی شده، به تقویت این ارتباطات کمک کند.
برای بدست آوردن حداکثر نتیجه از بازاریابی پست الکترونیک و رسانه های اجتماعی، نباید به این دو تاکتیک همانند دو قطاری نگاه کنید که روی ریل های جداگانه حرکت می کنند. بهترین نتایج زمانی بدست می آید که استراتژی بازاریابی شما، رسانه های اجتماعی و بازاریابی پست الکترونیک را به نحوی با هم ادغام کند که سبب رشد و افزایش مخاطبان، به اشتراک گذاشتن اطلاعات شرکت، تبدیل مخاطبان بالقوه به مشتری و بهبود ROI کمپین یا برنامه بازاریابی گردد.
salam
ba tavajoh be inke in mozo jadidan ahamiat peida karde mikhastam bedonam aya ketabi dar morede social networking ya social media dar bazar mojod hast ya kheir .
mamnoon az zahamateton
salam
mikhastam bedonam chetor mitonam dar rabete ba bazaryabi tavasote post eletronic bishtar bedonam.ba tashakor
سلام
من میخواستم بدونم که آیا زمانبندی مشخصی برای ارائه محتوا در رسانه هایی تحت عنوان تلگرام، لینکدین ، اینستاگرام میباشد؟
ممنون
اگر منظورتون این است که آیا باید برای ارسال پست در شبکه های اجتماعی، زمان بندی مشخصی را رعایت کنیم، جواب مثبت است. یعنی بهتر است که هم روی زمان ارسال مطالب و هم روی تعداد ارسال مطالب، در هر شبکه اجتماعی، زمان بندی مشخصی را رعایت کنیم. یعنی نه خیلی زیاد و نه خیلی کم پست کنیم.
البته فرمول های خیلی مشخصی برای این کار نیست و هر کسب و کاری بر اساس نیازهای مخاطب و میزان محتوای تولید شده، باید استاندارد خاص خودش را طراحی کند. ولی برخی موارد مشخص هم هست مثلا تعداد پست های تویتر می تواند روزانه و تا 10 پست در روز هم باشد ولی برای فیسبوک بهتر است هر یک روز در میان و روزانه تا 3 پست باشد.
ولی باز هم این فرمول ها دقیق نیست. مثلا یک وب سایت خبری ممکن است روزانه ده ها مطلب در تویتر و فیسبوک پست کند.
ممنون از راهنماییتون
مفید بود